Projektplan

Handledare:

Andreas Ullbrandt

 

Bakgrund:

Både jag och John är musiker och delar även till viss del samma musiksmak, därför kom vi båda på idén att spela in ett album. Sedan valde vi att rikta in oss på genrerna rock och ambient. Rock för att det är den genre vi känner oss mest hemma i musikermässigt, där vi känner att vi har en stabil grund att bygga albumet på. Ambient valde vi för att det bidrar till en drömmande och atmosfärisk känsla.


Syfte, mål och problemformulering:

Vi ska kort och gott spela in en skiva. Vi har siktat mot ungefär 5-6 låtar med varierande längd. Vi ska även göra artwork till albumomslaget och insidan av albumet i photoshop. Då använder vi oss av fotade bilder som passar stämningen på skivan.


Vi ska även inkludera en liten berättelse i albumet som hör ihop med låtarna. Berättelsen ska, precis som musiken, vara drömlik, atmosfärisk och stämningsfylld. I berättelsen drömmer en man om olika scener/händelser och varje scen representeras av en låt. Albumet börjar med att mannen somnar och under sista låten vaknar mannen upp.


Genomförande:

Vi spelar in gitarr, trummor, bas och elpiano via ett inspelningsprogram i datorn. Sedan kommer vi att använda oss av mjukvarusynthar och keyboards för att skapa ett bredare sound och få till ambientkänslan.

Vi ska även fota bilder till omslaget som vi redigerar i photoshop.

Vi ska skriva berättelsen i Word och sedan lägga in texten tillsammans med bilderna i Indesign.

Vi ska också bränna ut ca 20-30 skivor.


Presentation:

Ett release-party för vårt album på skolan där vi eventuellt säljer skivorna.


Resurser:

Det enda materialet vi lägger pengar på är cd-skivor. Allt annat finns redan tillgängligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback